Balkan Arkiv

Albanien, Kosóva og Makedonien


Serbien og Montenegro


Balkan - Albanien og Kosova
Makedonien, Montenegro og Serbien

The Balkans - Albania and Kosova

Bjørn Andersen, Danmark - DK

bjoerna.dkTilfredshed?


Befolkningens tilfredshed ligger lavt i Albanien


Mellemfolkeligt Samvirke's magasin »Kontakt« bragte i nr. 3 / Juni 2005 en artikel med overskriften: Du store verden! Glad og rig eller?.

Spørgsmålet var om der er en sammenhæng mellem indkomst og tilfredshed i forskellige lande. Artiklen bygger på en bog af Richard Layard: Happiness - Lessons from a New Science. Se: http://cep.lse.ac.uk/layard/ og http://www.lse.ac.uk/people/r.layard@lse.ac.uk/
Billedet kan forstørres ved at klikke på det. Når det forstørrede billede er kommet frem, så klik evt. én gang til på det for at få det frem i maksimal størrelse.


Diagrammet skal ikke tolkes »tæt«, for sandsynligvis er det - trods de samme spørgsmål og indikatorer - ikke helt det samme man har målt i de enkelte lande. Men det ser dog - forsigtigt læst - ud til at de rigeste lande alle ligger i top (området øverst th), mens de fattigere lande (hele området fra top til bund i venstre tredjedel af diagrammet) ligger meget spredt.

Albanien - og lande der økonomisk er en smule bedre stillet: Makedonien og Tyrkiet - ligger i det triste område nederst tv (= fattige lande med lav tilfredshed).

Lande som Rusland og Ukraine - der er lidt bedre stillet - er blandt de få der ligger endnu lavere end Albanien mht tilfredshed.

Grækenland ligger nogenlunde midt i diagrammet (middel indkomst, middel tilfredshed).
Version: 1.0 - 14.12.2005. Artiklen indgår i: »Sidste Nyt fra Albanien, Kosóva og Makedonien # 285«. - Du må citere hvis du angiver hovedsidens adresse: bjoerna.dk ... Siderne om Albanerne: bjoerna.dk/albanerne.htm ... Søgning på internettet: bjoerna.dk/soegning.htm